FH Auto Slagelse A/S

Slagelse

TEAM PEUGEOT TOTALENERGIES OG MIKKEL JENSEN GENNEMFØRTE ET ACTION-PACKED 24 TIMERS LE MANS

24 timers Le Mans er ovre og sikke et race! Team Peugeot TotalEnergies ender efter et action-packed race på henholdsvis 8. og 12. pladsen, men kan se tilbage med stolthed på et succesfuldt comeback til Le Mans, hvor de to 9X8 holdt hele vejen til målstregen og #94 sågar førte løbet i fire timer i nattetimerne.

Mere end 300.000 tilskuere bidrog til at fejre 100-års jubilæet for 24 timers Le Mans, og det blev et race med uforudsigelighed og action, der i den grad levede op til den spænding, der karakteriserer det ikoniske udholdenhedsløb: Sejren er først hjemme, når man har passeret målstregen.

Efter en svær uge op til løbet, der var præget af udfordringer for Team Peugeot TotalEnergies, overraskede teamet med et fantastisk løb, der var båret af en gennemført holdindsats hele vejen rundt. Løbet var præget af mange uheld pga. det skiftende vejr, der gjorde banen svær for kørerne med våde og tørre sektioner. Desværre røg 9X8 #93 af banen sidst på eftermiddagen, hvilket kostede to omgange, men Mikkel Jensen, Jean-Eric Vergne og Paul Di Resta fik kørt sig op og lå det meste af løbet på en 5. plads, indtil et problem med hydraulikken sendte #93 i pit med kun 2,5 timer tilbage af løbet.


”Vi kan ikke vente med at komme tilbage og prøve igen!”

Den danske kører Mikkel Jensen fortæller om sin oplevelse:

”Selvfølgelig er man skuffet. Men Le Mans er ikke bare en kamp mod andre, det er en kamp mod dig selv og holdet. Vi havde indtil denne weekend slet ikke haft farten og holdbarheden til at kæmpe mod de førende i VM-serien, så forventningerne til Le Mans var naturligvis derefter. At komme hjem med et topresultat var ærligt talt en urealistisk drøm, men det ændrede sig, da løbet blev sat i gang.

Vi havde en god bil, som især om natten sikrede os gode omgangstider, fordi vores dækslid faldt markant i de køligere temperaturer. Desværre havde vi en afkørsel i begyndelsen af løbet, som kostede os to omgange, hvilket det aldrig lykkedes os at hente ind igen. Men vi matchede feltet på omgangstiderne, og at vores teamkammerater i søsterbilen på et tidspunkt var helt fremme og føre løbet demonstrerer jo tydeligt vores potentiale.

Der sker noget godt med energien i et team, når man endelig er med til kæmpe med om trofæet på Le Mans. Det er dét, hele programmet er bygget op omkring. Vi har lært en masse denne weekend og kan ikke vente med at komme tilbage og prøve igen.”

 

En stolt Linda Jackson – PEUGEOT CEO

”Jeg er meget stolt af dette succesfulde comeback på Le Mans, hvor vi overraskede alle ved at føre løbet i flere timer i løbet af natten. Vores to biler krydsede målstregen inklusive #93, der slutter 8. Dette viser vores beslutsomhed, vores savoir-faire med hensyn til pålidelighed, kvalitet og engagement. Passion er vores energi og vi er drevet af at videreudvikle vores teknologiske ekspertise. PEUGEOT og Le Mans er forbundet af deres arv, og vi bygger et stærkt fundament for fremtiden. Jeg vil gerne takke hele PEUGEOT-teamet og vores partnere for deres hårde arbejde, alle fans for deres støtte, denne 2023-udgave har helt sikkert haft Allure! Vi ses i La Sarthe om et år og i Monza om en måned."


Jean-Marc Finot – Senior VP Stellantis Motorsport

”Som konkurrencemennesker kan vi ikke være tilfredse med vores stilling med vores første bil på 8. pladsen. Men vi skal se forbi placeringerne, for det har været en stor begivenhed og et stort engagement fra hele holdet. Vi kan se løb efter løb, at vi har gjort fremskridt, og disse 24 timer i Le Mans var endnu et skridt videre for vores udvikling. Vi var i stand til at kæmpe mod de bedste hold og endda tage føringen i mere end 4 timer til den største fornøjelse for vores fans. Det var et intenst øjeblik med holdet. Vi skulle håndtere diverse hændelser på banen, og selvom vi forsøgte at undgå dem, forsinkede nogle af dem os. I forhold til pålideligheden kan vi se, at vi har gjort store fremskridt siden Sebring. 24 timers Le Mans er et virkelig krævende løb, og vi kan se, at vi stadig har arbejde at gøre. Jeg er virkelig stolt af vores første forsøg på 24 timers Le Mans i Hypercar-klassen, og jeg er meget glad for at dele dette øjeblik med holdet og vores fans."

 

PEUGEOT 9X8 er tilbage på banen om et par uger på Monza til 5. runde af FIA WEC.